Няколко съвета за опаковане на багаж

Няколко съвета за опаковане на багаж

Без значение по работа или за удоволствие, на всеки от нас се е случвало да стяга багажа си за път и безпомощно да гледа куфара си мислейки "Как да събера всичко?" Ето няколко хитрини, които ще Ви помогнат да опаковате максимално много багаж.

 

Как да съберем всичко необходимо за пътуването си?

 


1. Направете си подробен списък и отмятайте нещата, които слагате в куфара. Проявявайки съобразителност, ще избегнете неприятната ситуация, в която се опитвате да си спомните дали сте сложили в багажа си четката за зъби или къде точно е дезодорантът. Няма нищо по-лошо от това да стегнете куфарите си и след това да ги обръщате с главата надолу, само за да откриете, че фотоапаратът за подводни снимки е в един от тях. Този списък също така ще бъде полезен, в случай че изгубите багажа си.

 

2. Свиването на дрехите на руло е по-добрата опция от сгъването им - така те заемат по-малко място и дразнещите гънки и ръбове, които се появяват при сгъването, се избягват. Няма значение колко хубаво ще сгънете дадена тениска - след това отново ще е нужно гладене с ютия. Един бърз съвет при сгъване на тениска - поставете я на равна повърхност, сгънете ръкавите навътре, а след това я навийте, като започнете от най-долната част нагоре.

3. Когато се подготвяте за път, подредете всичките си дрехи и всичките си пари. След това вземете половината дрехи и двойно повече пари. Хората винаги взимат със себе си ненужни вещи.

 

4. Винаги слагайте в багажа си найлонови торбички! Те са идеални, когато опаковаш храната си за еднодневно пътуване или когато трябва да смениш хотела си и се чудиш къде да пъхнеш тоалетните си принадлежности. Ако се намираш на място, където липсва кошче за боклук – можеш да ги ползваш именно като такова. Да слагаш в тях мръсни дрехи, да пренасяш в тях всякакви предмети – идеални са за всичко. 

5. Подберете бързосъхнещи дрехи. Невинаги ще имате тераса или сушилник, но ако изберете повече синтетични дрехи, можете да ги сушите и в стаята.Избирайте дрехи със сходни материи, които да могат да се съчетават лесно. Избягвайте вълнени панталони и копринена риза в един куфар.

6. Не носете излишна козметика. Вместо да носиш няколко шампоана, балсама и лосиона– си купи от видовете 2 в 1 или 3 в 1 и си реши проблема! Никога обаче не забравяй кислородна вода, лепенки за рани и алергозани, за да си подсигурена при порязвания, ожулвания и ухапвания от насекоми.

източник: melburygallery.co.uk