Немска картофена салата

ПРОДУКТИ
3 ч.ч. картофи
120 гр.бекон
1 гл.лук кромид стар
50 мл оцет ябълков
2 с.л.вода
3 с.л.захар
1 ч.л.сол
1 щипка черен пипер млян
1 с.л.магданоз пресен
Начин на приготвяне
-
1. Нарежете картофите на кубчетa, сложете гiи в тиган и напълнете с вода, толкова, колкото да ги покрие. Варете за 10 минути, засечета след като водата е завряла. Отцедете и оставете настрана.
-
2. Сложете бекона в голям съд. Загрейте на средна степен. Запържете, докато станат хрупкави, обърнете няколко пъти. Извадете от съда и оставете и него за малко настрана.
-
3. Сложете лука в мазнината от бекона и го оставете да покафенее. Добавете оцета, водата, захарта, солта и пипера. Оставете да заври течността, тогава сложете картофите и магданоза, ситно нарязан. Сложете половината от бекона. Оставете да се загрее сместа. Прехвърлете в друг съд за сервиране.
-
4. Поръсете останалия бекон отгоре и поднесете.