Баварски крем

Баварски крем

Ще споделим с вас едно сладко изкушение. Много популярен и вкусен немски крем.

 

Баварски крем с кайсии


Продукти за 4 порции

 

3 жълтъка
350  мл мляко
200  мл прясна сметана
10г желатин
6 половинки от кайсии, предварително сиропирани (или от компот)
1 ванилия
30г захар

 

Начин на приготвяне:


• Разбийте жълтъците със захарта, докато сместа побелее и стане пухкава.
• При непрекъснато бъркане сипвайте топлото мляко на конец.
• Сипете сместа в дълбок съд и на лек огън варете с бъркане, докато кремът започне да лепне за лъжицата.
• Отдръпнете от огъня и прибавете желатина, предварително накиснат в студена вода.
• Разбъркайте, докато се разтвори напълно.
• Оставете да се охлади, като бъркате от време на време, след това прибавете смлените кайсии.
• Разбийте сметаната и я прибавете много внимателно към сместа.
• Разпределете в купички (чаши) и дръжте в хладилника, докато баварският крем се стегне добре (поне 4 часа).
• При сервирането обърнете купичките върху чинийки и сервирайте с парченца обелени кайсии или с бисквити.

 

Чудесно се комбинира с чаша горещо кафе :)